Säde Tahvanainen Osaamista politiikkaan

Kotimaa

Vakuutuslääkärijärjestelmän epäkohtien korjaaminen etenee!

Mielestäni nykyisessä vakuutuslääkärijärjestelmässä on huomattavan paljon epäkohtia ja siksi olen todella tyytyväinen, että Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta yksimielisesti ehdottaa vakuutuslääkärijärjestelmän epäkohtien korjaamista. Saimme valiokunnassa tänään valmiiksi mietinnön vakuutuslääkäreihin liittyvästä kansalaisaloitteesta.

Hesarin paljastama Irak-vyyhti haisee taivaaseen asti

Aamun printti-Hesarilla omn melkoinen skuuppi, jota kilpailevat mediat nyt toistelevat. Suomen valtiolle on yritetty myydä sadan miljoonan euron diiliä, jolla Suomessa asuvia irakilaisia turvapaikanhakijoita olisi saatu pakkopalautettua kotimaahansa. Valtion maksamat sata miljoonaa olisivat menneet ruotsalaiselle yhtiölle, joka olisi sitten toimittanut Irakin valtiolle kymmenkertaisesti ylihinnoiteltuja turvakontteja.

Poliitikot ovat syyllisiä vanhusten hätään

Suomalaisen poliitikon koko minäkuva on paljastunut viime viikkojen vanhus- ja vammaispalvelujen ympärillä käydyssä keskustelussa. Keskustelumme on kääntynyt itse asiassa meitä kaikkia vastaan. Me poliitikot olemme syyllistäneet toinen toisemme. Tosiasiassa syyllisiä olemme me kaikki poliitikot, olipa kyse kunta, kaupunki tai maakunta saati eduskuntapoliitikosta.

Onko pääministeri Juha Sipilä alkavan viikon ministeri

Eduskunnan perustuslakivaliokunnan piti antaa huomenna maanantaina  tai  alkavalla viikolla toinen lausunto sote -lakipaketista (ks. esityslistan kohta 4.). Samalla käytännössä ratkennee, ehtiikö tämä eduskunta saada valmiiksi koko sote -lakipaketin.

Mutta onko se julkistettava lausunto uutisena jo vanha, kun lehdistä voidaan lukea lausunnon sisältöä jo etukäteen.

Puhelimet reppuun koulussa - ollaan kerrankin aikuisia

Matti Helimo puuttuu Iltalehdessä polttavaan ongelmaan: puhelimien viihdekäyttöön koulussa. On hyvä, että asiaan puuttuu väellä ja voimalla joku muukin kuin minä.

Olen ottanut asiaan kantaa jo monta vuotta sitten eri yhteyksissä:

Kännykät ja koulu (kaiari.lundell.blogspot.fi 14.8.2018)

Tulevien vanhuspäätösten vaikutusten ennakointia

Skandaali tehostetun palveluasumisen toteutumisessa on ilmeinen. Jotain on tehtävä ja jos jotain halutaan aikaansaada se maksaa.

 

Hoivapalvelun kriisin yksi syy on, että nyt käytetyllä rahamäärällä ei hyvää hoitoa kaikkialla kaikille pystytä järjestämään. Tarvitaan kaikkia kansalaisia koskevia päätöksiä verotuksen, koulutuksen ja mahdollisesti myös kansalaisvelvollisuuksien osalta.

 

Suomen puoluekenttä pirstaloituu – hallituskoalitioilla laajenemispaineita

Kotimaisella puoluekentällä on yhä enemmän keskisuuria puolueita yhä pienemmillä kannatuseroilla. Se johtanee hallituspohjien laajenemiseen ja vaikeampiin hallitusneuvotteluihin. Onnistuuko moinen poliittisen polarisaation aikakaudella?

Porkkanaa vai keppiä maatalouteen?

OP-ryhmän entinen pääjohtaja, selvitysmies Reijo Karhinen julkaisi eilen ansiokkaan raportin, jossa käsitellään maataloustuotannon kannattavuutta monipuolisesti. Karhisen pääviesti: ”maatalous on myös tulevaisuuden elinkeino”, on itsestään selvä, mutta kannattavuusongelmien puristuksissa tarvitsee vahvistusta ja konkreettisia esityksiä tilanteen parantamiseksi. Jo tarve tällaisen selvityksen tekemiseen kertoo olennaisen maatalouden tilasta Suomessa.

Taloudellinen voitontavoittelu on lailla kiellettävä varhaiskasvatuksessa

Kirjoitin ja jätin tänään lakialoitteen taloudellisen voitontavoittelun kieltämiseksi lasten varhaiskasvatuksessa. Esitän lisättäväksi varhaiskasvatuslakiin seuraavan lauseen: ”Palveluntuottaja ei saa tuottaa varhaiskasvatusta taloudellisen voiton tavoittelemiseksi.”

Saako Jussi Halla-aho kaivettua nämä piilokannattajat esiin?

Jussi Halla-ahon johtama perussuomalaiset on Yle Uutisten tuoreimman kannatuskyselyn selkein voittaja.

Perussuomalaisten nousu on ollut nähtävissä myös Alma Median kyselyissä, mutta Ylellä tällä kerralla nähty 12 prosenttia on jotain uutta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä