Säde Tahvanainen Osaamista politiikkaan

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 26 min 49 s sitten

Jokerit hävisi runkosarjan päätöspelinsä

22.2.2019 22:31

Jokereiden urakka jääkiekon KHL:n runkosarjassa päättyi perjantaina Helsingissä 3-5 -tappioon Dinamo Minskille. Ottelun tuloksella ei ollut merkitystä runkosarjasijoitusten kannalta. Jokerit jatkaa pudotuspeleihin ja Minskin kausi päättyy.

– Nämä runkosarjan viimeiset pelit ovat olleet meille vaikeita, koska niissä ei ole ollut panosta ja ajatukset ovat tietyllä tavalla olleet jo pudotuspeleissä, Jokerien yhdysvaltalaishyökkääjä Brian O´Neill kommentoi seuransa tiedotteessa.

O’Neill harmitteli vastustajan tekemiä ”halpoja” maaleja.

HIFK:n päävalmentaja ehdotti voittomaalinsa tekijää MM-kisoihin

22.2.2019 22:11

Helsingin IFK otti perjantaina arvokkaan 2-1-voiton Jukureista jääkiekon SM-liigassa. Voittomaalin iski HIFK:n tähtipelaaja ja työjuhta Juhani Tyrväinen.

HIFK oli lähes koko pelin parempi, vaikka numerot olivatkin tiukat. Päävalmentaja Jarno Pikkarainen oli kokonaisuuteen tyytyväinen.

Professori väänsi sen rautalangasta: Valinnanvapaus on pantava EU:n syyniin – ”Ei tässä jää muuta vaihtoehtoa”

22.2.2019 20:24

Sote-uudistus ja sen valinnanvapauslait on nyt käytännöllisesti katsoen pakko notifioida, arvioi eurooppaoikeuden professori Juha Raitio.

Notifioinnissa on kyse EU:n komission tekemästä ennakkotarkastuksesta sellaisissa lakihankkeissa, jotka mahdollisesti ovat ristiriidassa EU:n kiellettyjen valtiotukisäädösten kanssa. On epäilty, että sote-markkinoilla yksityisten yritysten rinnalla kilpailevat ja toimivat maakunnalliset liikelaitokset voisivat rikkoa valtiotukisäädöksiä, koska liikelaitokset eivät voi mennä konkurssiin.

Suomalaiset äänestäisivät vaaleissa joita perustuslaki ei tunne – Sote voi synnyttää marraskuulle erikoisen tilanteen

22.2.2019 19:41

Eduskunnan perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Annika Lapintie (vas) katsoo, että maakuntavaalit pitää kirjata Suomen perustuslakiin. Silti Suomessa voidaan pitää jo loppuvuodesta maakuntavaalit, vaikka niitä ei perustuslakiin olisi vielä kirjattukaan.

Juha Sipilä: Hienoa – sotelle saatiin selkeät nuotit

22.2.2019 19:01

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) iloitsee perustuslakivaliokunnan valmistuneesta sote-lausunnosta. Lakipaketin käsittely siirtyy nyt eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnalle, jolla on käytännössä enää viikko aikaa saada oma mietintönsä valmiiksi ilman poikkeusjärjestelyjä.

”Hienoa, että #Sote- ja maakuntauudistus etenee. Sosiaali- ja terveysvaliokunnalla nyt selkeät nuotit tehdä muutokset ja tuoda uudistus äänestettäväksi suureen saliin”, Sipilä tviittaa.

Tuleeko sotesta valmista, Krista Kiuru? ”Eiköhän tässä ala olla suhteellisen kiire – enää reilu viikko”

22.2.2019 18:54

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja Krista Kiuru (sd) kertoo, että valiokunta kokoontuu heti maanantaina ylimääräiseen kokoukseen käsittelemään sote-uudistusta.

”Eiköhän tässä ala olla suhteellisen kiire”, Kiuru sanoo.

Sote-uudistusta on viime viikot käsitellyt eduskunnan perustuslakivaliokunta, joka valvoo, että uudet lait ovat Suomen perustuslain mukaisia. Nyt perustuslakivaliokunta esitti useita muutoksia sote-pakettiin. Selvää perustuslaillista estettä sote-lakien säätämiselle ei kuitenkaan ole.

Susijengi innoissaan Permiin: ”Piti ihan googlettaa, missä tää on”

22.2.2019 18:51

Suomen Susijengin osalta koripallon MM-karsinta huipentuu sunnuntaina Ural-vuorten kupeessa Permissä.

Viimeisessä MM-karsintaottelussa vastassa on Venäjä. Suomi etenisi Kiinassa elo-syyskuussa pelattaviin MM-kisoihin, jos voittaisi venäläiset vähintään kolmella pisteellä.

Venäjä saa Permin otteluun parhaita Euroliiga-pelaajiaan. Suomeakin vahvistaa Bayern Münchenin Petteri Koponen, joka pelaa perjantaina Euroliigaa Madridissa ja matkaa sieltä lauantaina Permiin.

Yhdistetyssä vaatimatonta suomalaismenestystä – mäkiosuus taas heikko

22.2.2019 18:18

Yhdistetyn kilpailijat aloittivat urakkansa Seefeldin MM-kisoissa perjantaina suurmäen kisalla. Suomalaisittain tarvittavaa venymistä ei mäkiosuudella nähty, joten menestys jäi vaatimattomaksi.

llkka Herola oli parhaana suomalaisena 11:s. Hän oli ollut mäkisosuudella 20:s ja ero kärkeen oli ladulla liian suuri. Kisan voittajalle Saksan Eric Frenzelillle Herola hävisi minuutin ja 9 sekuntia.

Sote-uudistus: Tätä perustuslakivaliokunnan EU-kanta tarkoittaa – Valinnanvapaus voi lykkääntyä

22.2.2019 18:04

Perustuslakivaliokunnan sote-lausunnon kohta EU-notifikaatiosta tarkoittaa sitä, että eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnalla on kaksi vaihtoehtoa. Sote-valiokunta voi joko päättää, että EU-notifikaatio tehdään tai vaihtoehtoisesti päättää lykätä valinnanvapauslain voimaantuloa siihen asti, kunnes EU:n kanta asiaan on saatu.

Näin kertoivat perustuslakivaliokunnan jäsenet tiedotustilaisuudessa perjantaina.

EU-notifikaatiota koskeva perustuslakivaliokunnan lausunnon kohta ei ole velvoittava ponsi, mutta velvoittavan luontoinen, jäsenet kuvailivat.

Li Andersson sotesta: ”Tämä oli tässä – Hallituksen on korkea aika viheltää peli poikki”

22.2.2019 17:23

Oppositiopuolue vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson tulkitsee, että sote-uudistus ei ehdi toteutua.

Sote-lausunto tuli: ”Ei system erroria” – kyse enää hienosäädöstä

22.2.2019 17:12

Perustuslakivaliokunta linjaa, että sen vaatimat muutokset sote-uudistusta koskien ovat lähinnä hienosäätöä.

Perustuslakivaliokunta julkaisi tänään lausuntonsa sote-uudistuksesta. Lausunto annetaan eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnalle, johon sote-lait vielä menevät. Sosiaali- ja terveysvaliokunnan on yritettävä ehtiä tehdä mietintö sotesta valmiiksi, jotta lait voitaisiin vielä käsitellä eduskunnan täysistunnossa. Perustuslakivaliokunnan lausunto on merkittävä sen kannalta, syntyykö koko uudistus vai ei.

Kolme suomalaista mäkikisaan – Andreas Alamommo karsiutui

22.2.2019 16:48

MM-kisojen suurmäen karsinta hypättiin perjantaina. Suomalaisista paikan lauantaina hypättävään kisaan saavuttivat Antti Aalto, Jarkko Määttä ja Eetu Nousiainen. Andreas Alamommo karsiutui.

Aalto ei esittänyt karsinnassa parastaan, mutta siivu riitti kuitenkin 27:een tilaan. Jarkko Määtän sijoitus karsinnassa oli 36:s.

Eetu Nousiainen oli 50:s ja saavutti jatkopaikan viimeisenä hyppääjänä. Sijalle 51 jäänyt Andreas Alamommo karsiutui viimeisenä hyppääjänä.

Sote nytkähti: Aika käy silti vähiin – ”5.3. on kaikille yhteinen deadline”

22.2.2019 16:33

Eduskunnan puhemiesneuvosto on linjannut jo istuntosuunnitelmassaan, että kaikkien valiokuntien mietintöjen takaraja täysistuntoon tuomiselle on maaliskuun 5. päivä. Perustuslakivaliokunta sai oman lausuntonsa valmiiksi tänään perjantaina. Se tarkoittaa, että sote-uudistuksen käsittely palaa jälleen sosiaali- ja terveysvaliokunnalle, jolla on viisi istuntopäivää aikaa saada oma mietintönsä valmiiksi.

Perustuslakivaliokunta järjestää tiedotustilaisuuden kello 17.

Perussuomalaiset: ”Kaikki kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet välittömästi säilöön”

22.2.2019 14:59

Oppositiopuolue perussuomalaisten vaaliohjelma keskittyy maahanmuuttoon. Yleisohjelmassaan puolue linjaa, että menoja on ”merkittävästi leikattava” hyvinvointiyhteiskunnan turvaamiseksi.

Perussuomalaiset panostaisi vähäosaisiin, vanhuksiin, lapsiperheisiin, sairaisiin ja vammaisiin. Puolue asettaisi Suomen viennin kilpailukyvyn turvaamisen etusijalle ja keventäisi suomalaisen teollisuuden kustannuksia.

Puolue laskisi sähköveron minimiin ja laskisi asumisen, liikkumisen ja lämmityksen kuluja. Työmarkkinoille perussuomalaiset lisäisi joustoja.

Perustulokokeiluun osallistunut: ”Jos on sitä mieltä, että ihminen tarvitsee laiskistumiselta välttyäkseen luukulta toiselle juoksuttamista, sanokoon se reippaasti julki”

22.2.2019 14:52

Nykyinen sosiaaliturva ei poista työttömyydestä aiheutuvia stigmoja ja häpeää, mutta perustulo voisi sen tehdä, kirjoittaa perustulokokeiluun osallistunut toimittaja–tietokirjailija Tuomas Muraja Kelan Sosiaalivakuutus-sivustolla.

Näkökulma: Juha Sipilän ja Anne Bernerin puheet eivät täsmää

22.2.2019 13:12

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk) tapauksessa viuhuu nyt paljon päivämääriä. Uusin niistä on ystävänpäivä, helmikuun 14. Oikeuskansleri Tuomas Pöysti kertoo Uudelle Suomelle, että tuona päivänä hän keskusteli Bernerin kanssa tämän tulevasta hallituspaikasta ruotsalaispankki SEB:ssä ja siitä, että Berneriä tullaan esittämään SEB:n hallitukseen.

Uusi tieto oikeuskanslerilta: Anne Berner tiesi SEB-esityksestä jo 14.2.2019

22.2.2019 12:44

Oikeuskansleri Tuomas Pöysti kertoo keskustelleensa liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk) nimittämisestä ruotsalaisen pankkikonserni SEB:n hallitukseen viime viikon torstaina 14. helmikuuta. SEB:n nimitysvaliokunta esittää Berneriä valittavaksi yhtiön hallitukseen.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) kertoi eduskunnan kyselytunnilla torstaina, että hän ja Berner saivat tietää nimitysesityksestä vasta, kun yhtiö tiedotti siitä vuosikokouskutsussaan tiistaina 19. helmikuuta.

SEB:ltä yllättävä lausunto: Anne Berner jättää Suomen hallituksen ”viimeistään 31.5.2019”

22.2.2019 11:12

Ruotsalaispankki SEB tiedottaa muutoksesta koskien liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk) nimittämistä yhtiön hallitukseen.

SEB:n mukaan ”Berner jättää Suomen hallituksen viimeistään 31.5.”, tiedotteessa sanotaan.

Lause on erikoinen, sillä kukaan ei todellisuudessa tiedä, kuinka kauan uuden hallituksen muodostaminen kestää eli kuinka kauan Berner jatkaisi työtään toimitusministeristössä.

Tapaus Anne Berner: Ilkka Kanerva kommentoi Wallenberg-kytköstä Ylellä – vaatii ministereille karenssit heti

22.2.2019 10:36

Eduskunnan puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Ilkka Kanerva (kok) kommentoi Ylen Ykkösaamussa spekulaatioita liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk) tulevan SEB-hallituspaikan kytköksestä HX-hankkeeseen.

SEB-pankin hallitusta johtaa Marcus Wallenberg, joka johtaa myös Saabin hallitusta. Saabin Gripen E on yksi Suomen hävittäjäehdokkaista. Kytköksen on tuonut esiin esimerkiksi Ilta-Sanomat.

Uusi havainto Suomen väestöstä: Railo repeää – Kohta kasvaa enää kolme kaupunkiseutua

22.2.2019 10:14

Kasvavien kaupunkiseutujen ja muun Suomen välinen railo kasvaa, koska Suomen väestön pakkautuminen tietyille alueille kiihtyy.

Aluekehittämisen konsulttitoimisto MDI tutki kymmenen kaupunkiseudun vuosien 2017–2040 väestönkehitystä ja vertasi sitä muun Suomen väestökehitykseen. 10 kaupunkiseudun joukkoon kuuluivat Helsingin, Tampereen, Turun, Oulun, Lahden, Jyväskylän, Kuopion, Seinäjoen, Joensuun ja Vaasan kaupunkiseudut.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset