Säde Tahvanainen Osaamista politiikkaan

Lahjonta, kiristys, uhkailu..

Ovat nousseet hallituspolitiikan työkalupakkiin. Sipilä ilmoitti tänään tuovansa irtisanomislaista tiedonannon eduskuntaan. 

Tästä seuraa äänestys hallituksen luottamuksesta. Kokoomus on kiristänyt tänään Pekka Puskan äänestämään Vaasan sairaalan alasajon puolesta.  

Ei ole hallituksella enää kovin kummoiset eväät pystyssä pysyä! Esitys toisensa jälkeen perutaan, kaatuu tai uudelleen kätilöidään. Kukaan ei ole tyytyväinen. Poliittinen pahoinvointi lisääntyy. Kun luottamusta ei ole, turvaudutaan kyseenalaisiin keinoihin. Uhataan hallituksen kaatumisella, kiristetään asiassa kuin asiassa hallituskumppaneita sen sijaan, että voitaisiin neuvotella ja sopia maalle tärkeiden asioiden edistämisestä.

Kuinka hallitukselle käy äänestyksessä? Todennäköisesti se saa jälleen luottamuslauseen hallituspuolueilta. Kukaan edustajista ei tahdo ryhtyä petturi Brutukseksi tai kavaltavaksi Juudakseksi. Sellaisen kaavun saisi hän, jonka ääni ratkaisee hallituksen kohtalon.

Vaikea tilanne on hallituspuolueen edustajilla. Luottamusta ei enää ole niin sote -uudistukseen, irtisanomislain toteuttamiseen, ammatillisen koulutuksen alasajon päättymiseen, työttömyysturvauudistuksen myönteisiin hedelmiin saatikka eriarvoisuuden vähenemiseen. 

Toteutetulla politiikalla on saatu aikaan räikeitä epäkohtia taksiuudistusta myöten ja kaikki kansanryhmät takajaloilleen. Miten siis maan hallituksella voisi olla aitoa luottamusta enää olemassa? 

Kansa odottaa muutosta.

Säde Tahvanainen

- osaaja -

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Eikös hän puhunut työllisyyspolitiikasta. Ei kyseisestä laista?

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

En ollut kovinkaan väärässä, kun alkuvuodesta uumoilin vuoden 1918 tunnelmien paluuta. Sen aikaisilla taistelukentillä ja vankileireillä jaettiin pikatuomioita ja kenttäoikeutta käytiin ahkerasti. Nyt päästään työpaikoillakin larppaamaan 100 vuoden takaisia kuvioita.

Toimituksen poiminnat