Säde Tahvanainen Osaamista politiikkaan

Valtuustoaloite: Tikkurilan uudelle torille sosiaalitilat

  • Valtuustoaloite: Tikkurilan uudelle torille sosiaalitilat

Vantaa kasvaa ja rakentaa jatkuvasti uusia toreja ja piazzoja ihmisten kohtaamiseen, mikä on todella hienoa. Ne ovat visuaalisesti ja tilan käytön kannalta hienosti suunniteltuja.


Uusia toreja rakennettaessa ei kuitenkaan ole huomioitu tarvetta nykyaikaiseen sähkökaapelointiin, jotka yleensä rakennetaan torin pinnoituksen alle. Tämä lisäisi turvallisuutta ja käytettävyyttä.  

Tikkurilan uudella torilla joudutaan vetämään sähköt pintajohtoina pitkin toria, joka on omiaan aiheuttamaan vaaratilanteita sekä vaikeuttaa logistisia siirtoja. Myös suurten konserttitilaisuuksien järjestelyjen kannalta pintaveto on ongelmallista.


Torin osalta kauppiaat ja käyttäjät ovat kokeneet myös puutteeksi ettei Tikkurilan uudella torilla ole WC -tiloja sekä jätehuollon riittämättömyyden (nykyisessä järjestelyssä kapasiteetti ei riittävä). Tarve huoltorakennukselle on akuutti. Rakennus voisi mahdollisesti sijoittua uuden lastenpuiston läheisyyteen, jolloin se palvelisi myös puiston käyttäjiä.

Esitämme, että Tikkurilan uudelle torille järjestetään nykyaikainen torin kivetykseen sijoittuva sähkökaapelointi, WC -tilat sekä toimiva jätehuolto. Jatkossa myös uusien torien ja piazzojen rakentamisessa olisi järkevää sijoittaa sähköt kivetykseen.

Säde Tahvanainen

Kaupunginvaltuutettu,

kaupunginvaltuuston 1.vpj.

Vantaa

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Väestökeskittymiin yleisestikin kaipaan yleisiä WC-tiloja. Täällä maaseudulla voimme kuseskella tienpientareille ja kaupungilla käydessäni on vain porttikäytävät.

Käyttäjän pii3719 kuva
Pertti Ikonen

Tuon torin välittömässä läheisyydessä on Vantaan kaupungintalo. Eikö sieltä voitaisi luovuttaa wc-tiloja torin asiakkaille.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Huomasin minäkin tuon puutteen. Kävin kaupungintalon huussissa tarpeillani.

Toimituksen poiminnat